proarad

Cum gradinarim ca in UK folosind wooden sleepers

wooden sleepers

In Marea Britanie traversele din lemn denumite wooden sleepers fac senzatie in domeniul gradinaritului, designului si arhitecturii spatiilor libere.

Te invit sa citesti mai departe care sunt secretele unei gradini in stil britanic si cum poti avea si tu o gradina perfect decorata. Mai intai sa intelegem cum au aparut traversele in gradinarit. Numite si simplu, sleepers, traversele sunt cele mai practice piese folosite in designul spatiilor din aer liber: curtea casei, gradina, o terasa sau un parc public.

Dupa inlocuirea traverselor crapate de sub sinele de cale ferata, persoanele cu imaginatie au gasit o metoda de a refolosi aceste produse. Traversele sunt in continuare rezistente, doar ca nu destul de puternice pentru a oferi siguranta pasagerilor pe caile ferate. In gradina, presiunea la care supunem traversele este una mica comparativ cu transportul pe caile ferate.

Utilitatea unor wooden sleepers in gradina

Multumita rezistentei si formei traverselor acestea sunt folosite pentru a da forma unor zone speciale in gradina. Lemnul masiv din care treversele sunt construite este, de asemenea, un mare avantaj deoarece ofera un aer natural designului spatiului.

Pentru a intelege cat de utile sunt traversele trebuie sa vedem cateva exemple pentru felul in care le putem folosi. Traversele pot forma un pat, o terasa sau o platforma ridicata pentru zona de flori, plante decorative sau aromatice.

De asemenea, poti lucra trepte si zone in adancime sau constructii pe verticala cu ajutorul acestor piese din lemn. Lucreaza structura din traverse, apoi incarca cu pamant. La final decoreaza cu gazon si pietre decorative.

Sleepers de la firma Pamirco

In Romania, Pamirco este o firma apreciata pentru productia de traverse de cale ferata. In cazul in care doresti un transport de traverse noi, gata de folosit, poti apela la firma aceasta.

Pamirco are o istorie bogata in prelucrarea lemnului si detine aparatura moderna pentru a trata lemnul traverselor astfel incat acestea sa reziste timp indelungat.

Poti construi designul unei gradini care sa reziste peste ani, pana la generatiile urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *